Patrula Jurnal TV, 7 Februarie

Prezentată de Vlad Marcoci

O nouă întorsătură în cazul polițistului din Chișinău, care acum un an a urcat beat la volan şi a provocat un accident rutier. Curtea de Apel Chișinău a desființat hotărârea primei instanțe de a anula procesul contravențional pe numele polițistului Igor Condrea, după ce soția acestuia a declarat în instanță că ea s-ar fi aflat la volan în momentul impactului. Și asta în ciuda imaginilor video și a martorilor care spun contrariul. Prin urmare, cazul a fost trimis la rejudecare.

În această săptămână au fost reluate ședințele în dosarul fostului deputat PD, Constantin Țuțu. Acesta este învinuit de faptul că ar fi pretins și primit 20 de mii de euro de la o familie pentru a influența procurorii într-un anumit dosar. Țuțu pledează nevinovat și spune că cineva i-a fabricat dosarul. Cine și de ce ar face asta, învinuitul nu a putut să ne spună. Constantin Țuțu locuiește într-o casă luxoasă, recent renovată și are unul dintre cele mai scumpe telefoane. Acesta a refuzat să ne spună însă, din ce bani trăiește de când nu mai e deputat.

Șapte judecători din prima instanță din Chișinău și din alte localități s-au întâlnit, pe 28 ianuarie, cu președintele Maia Sandu. Președinția nu a comunicat public despre această întâlnire. Judecătorii ar fi fost invitați la discuție de consilierul prezidențial pe domeniul justiției, Olesea Stamate. Despre aceasta ne-a spus unul dintre participanții la acea întâlnire. Potrivit Alionei Miron, vicepreședinte al Judecătoriei Chișinău cu sediul Centru, la acea masă rotundă s-ar fi discutat despre problemele cu care se confruntă judecătorii, reforma justiției și despre implicarea politicului în justiție. Olesea Stamate ne-a spus că unele ședințe ale președintelui sunt publice, iar altele - nu.

Opinia ta contează. Comentează!