Anul acesta, facturile umbresc sărbătorile, iar prețurile pipărate la produsele alimentare îi lasă pe moldoveni cu buzunarele goale
Economic 23 decembrie 2022, 17:31 | 700

Viteza creșterii prețurilor este prea mare, în acest an, dar nu și a salariilor sau a pensiilor. Chiar dacă beneficiază de compensații la căldură și lumină, oamenii sunt constrânși să numere fiecare ban, pentru a supraviețui. De aici și starea depresivă a multor cetățeni acum, înainte de sărbători.

Acest bărbat spune că facturile compensate îl ajută mult, astfel din banii economisiți poate procura de-ale gurii pentru întreaga lună.

Din 1 octombrie curent, consumatorii casnici achită 29 de lei și 27 de bani pentru un metru cub de gaze naturale. Acum o lună, Guvernul a aprobat volumele maxime compensate și prețurile la energie pentru consumatorii casnici, aplicate în perioada noiembrie 2022 – martie 2023. În cazul gazelor naturale, statul va compensa tariful pentru primii 180 metri cubi consumați lunar. Prețul final achitat de consumator, în funcție de categoria de vulnerabilitate, va fi de 12 lei per metru cub, pentru consumatorii cu vulnerabilitate energetică foarte ridicată, 14 lei - pentru consumatorii cu vulnerabilitate energetică ridicată, și 17 și respectiv 24 de lei - pentru consumatorii cu vulnerabilitate energetică medie și, respectiv, scăzută.

Opinia ta contează. Comentează!