Situația COVID-19 în întreaga lume
Externe 27 martie 2020, 19:58 | 2233

Zeci de mii de cazuri de infectare cu COVID-19 in intreaga lume. Coronavirusul continua sa faca victime, in ciuda carantinei instituite. Romania are peste 250 de cazuri noi. In Spania s-au stins cei mai multi oameni in ultimele 24 de ore, iar in Italia, unele orase ar putea ramane fara nicio persoana in varsta. Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a fost testat pozitiv cu noul coronavirus. In acelasi timp, oficialii rusi le cer cetatenilor sa ramana acasa, iar Statele Unite anunta cele mai multe cazuri de COVID-19 din lume.

În România au fost confirmate 263 de cazuri noi de infectare cu noul tip de coronavirus de la ultima informare oficială. Astfel, numărul total de infectări confirmate a urcat la 1.292. Totodată, 24 de pacienți sunt în stare gravă.

Spania a înregistrat 769 de decese din cauza epidemiei de COVID-19 în ultimele 24 de ore, un nou record pentru această ţară. Astfel, numărul total al deceselor a ajuns la aproape 5.000.

În Marea Britanie s-au înregistrat pentru prima oară 100 de morţi într-un interval de 24 de ore. Cu noul coronavirus a fost diagnosticat și premierul Boris Johnson.

Și în Italia, situația rămâne critică. Numai în 24 de ore au murit 712 persoane. În total, 8.215 oameni au fost răpuși în peninsulă de coronavirus. Un membru al Parlamentului, care reprezintă orașul BErgamo, a avertizat că, în câteva săptămâni, mai multe localități italiene nu vor mai avea niciun bunic în viață. În cimitirele din BErgamo nu mai este loc pentru numărul tot mai mare de persoane răpuse de coronavirus.

80 de sicrie au fost transportate în camioane militare la o biserică din alt oraş. De acolo vor fi duse la crematoriu. Afectaţi de noul virus sunt şi cei aflaţi în prima linie. În Italia, potrivit cifrelor oficiale, peste 6.200 de cadre medicale s-au infectat şi cel puţin 33 de doctori au murit.

Germania are mai puţini morţi de coronavirus pentru că face jumătate de million de teste pe săptămână. Această țară este pe locul 5 în lume la capitolul îmbolnăviri, cu aproape 40 de mii de cazuri de coronavirus, dar are o rată scăzută a deceselor, de doar 224 de morţi. Berlinul a preluat în îngrijire bolnavi cu coronavirus din Fraţa şi Italia.

Asta înseamnă că Germania testează 70 de mii de oameni în fiecare zi. Astfe, autorităţile descoperă în timp util cazurile de infectare şi intervin eficient.

Suedia, pe de altă parte, face notă discordantă în lupta cu COVID-19. Are aproape 3.000 de cazuri de îmbolnăvire şi peste 70 de morţi. Dar autorităţile de la Stockholm nu au închis nici şcolile, nici pârtiile de schi.

Autoritățile din Rusia cer populației să rămâna acasă, după ce bilanțul în această țară a depășit o mie de cazuri de coronavirus. De asemenea, s-a înregistrat al treilea deces.

Statele Unite ale Americii raportează cele mai multe cazuri de coronavirus din lume, în acest moment. Peste 83 de mii de persoane au fost diagnosticate pozitiv, iar specialiștii avertizează că zeci de mii de oameni ar putea muri, chiar și în condițiile instituirii carantinei. Donald Trump a discutat cu omologul său chinez Xi Jinping despre pandemia de coronavirus. Trump a acuzat în mai multe rânduri autorităţile de la Beijing de faptul că au întârziat să comunice informaţii cruciale cu privire la gravitatea epidemiei.

Autoritățile chineze neagă faptul că au ținut problema în secret și cer Statelor Unite să înceteze cu acuzații atât de grave.

Administraţia de la Washington va dona 210 milioane de dolari unui număr de 64 de ţări, cele mai afectate de pandemia de coronavirus - inclusiv Spaniei şi Italiei. 

Opinia ta contează. Comentează!