Jurnalul orei 15, 19 Septembrie
Jurnalul orei 15:00 19 septembrie 2022, 16:11 | 519

Prezentat de Eugenia Apostu

Lumea îşi ia adio de la regina Elisabeta a II-a în cadrul unor funeralii grandioase la Londra. Peste 500 de demnitari îi aduc un omagiu unei suverane cu un destin incredibil, care şi-a dedicat cei 70 de ani de domnie pentru a da strălucire Coroanei britanice, comentează AFP. După ceremonia de la Abaţia Westminter, prevăzută să dureze o oră şi jumătate, timp în care zeci de zboruri au fost anulate pentru ca zgomotul să nu tulbure solemnitatea momentului, întreaga ţară va respecta două minute de tăcere.

Liderul belarus, Alexandr Lukașenko, amenință România, Republica Moldova, Polonia și Țările Baltice și spune că acestea ar putea urma soarta Ucrainei. A făcut-o în cadrul unui discurs, susținut într-o sală imensă din Minsk, de Ziua Unității Naționale a Belarusului. Bucureștiul i-a adus aminte lui Lukașenko că România este stat membru al NATO, iar autoritățile de la Chișinău l-au convocat pe ambasadorul Belarusului la Ministerul de Externe pentru explicații.

Angajații de la Spații Verzi au ieșit astăzi în stradă, dar nu la muncă. Oamenii au protestat în fața sediului întreprinderii municipale, nemulțumiți de faptul că nu au fost remunerați, cum li s-a promis, pentru îndepărtarea pagubelor după ultima ploaie puternică. Ei spun că au muncit trei ore peste program timp de patru zile. În replică, administrația de la Spații Verzi afirmă că munca oamenilor a fost plătită cum se cuvine.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie