Achitarea luptătorilor K1, acuzați de uciderea unui tânăr, va fi contestată la Curtea de Apel
Justiţie 4 iulie 2020, 00:12 | 1426

Achitarea luptătorilor K1, acuzați de uciderea unui tânăr, va fi contestată la Curtea de Apel, afirmă procurorii, care au cerut 15 ani de pușcărie pentru Aurel Ignat și Mihai Pârgaru. Avocații lor spun că ambii primesc zilnic mesaje de amenințare și cred că judecătorii de la Curtea de Apel s-ar afla sub presiune publică.

La o conferință de presă, avocații luptătorilor K1 au declarat că este inadmisibilă politizarea cazului și că se dorește o hotărâre în favoarea acuzatorilor.

Avocații acuză posturile TV că nu le-au dat replică în cadrul emisiunilor dedicate cazului. Astfel, ei cred că judecătorii de la Curtea de Apel s-ar afla sub presiune publică.

Avocații au precizat că cei doi primesc zilnic mesaje de amenințare. Prezenți la conferință, aceștia au refuzat însă să vorbească cu presa. Anterior, cazul luptătorilor K1 a fost comentat și de Igor Dodon. El a anunțat că va crea un grup de experți care va depista abaterile în instrumentarea cazului și apoi va insista pe reexaminarea lui. Ministrul Justiţiei Fadei Nagacevschi a anunţat că va sesiza structurile disciplinare pentru verificarea acțiunilor judecătorului, dar și ale procurorului, care au participat în acest caz. Precizăm că bătaia a avut loc în luna mai 2018, în parcarea unui centru comercial, când inculpații, împreună cu un alt tânăr, Eugen Deliu, l-au bătut crunt pe Serghei Bejenari, care a decedat peste câteva zile la spital. Atunci, Aurel Ignat și Mihai Pârgaru s-au predat benevol după ce presa a anunțat despre decesul lui Bejenari, iar Eugen Deliu, fiul unor antreprenori din Chișinău, a dispărut și este dat în urmărire internațională. Ei sunt învinuiți de ”huliganism, vătămare intenţionată gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii, comisă de mai multe persoane, soldată cu decesul unui om”. Dosarul pe numele lui Eugen Deliu este examinat într-o procedură separată. 

Opinia ta contează. Comentează!