La o conferință de presă, avocații luptătorilor K1 au declarat că este inadmisibilă politizarea cazului și că se dorește o hotărâre în favoarea acuzatorilor.

Avocații acuză posturile TV că nu le-au dat replică în cadrul emisiunilor dedicate cazului. Astfel, ei cred că judecătorii de la Curtea de Apel s-ar afla sub presiune publică.

Avocații au precizat că cei doi primesc zilnic mesaje de amenințare. Prezenți la conferință, aceștia au refuzat însă să vorbească cu presa. Anterior, cazul luptătorilor K1 a fost comentat și de Igor Dodon. El a anunțat că va crea un grup de experți care va depista abaterile în instrumentarea cazului și apoi va insista pe reexaminarea lui. Ministrul Justiţiei Fadei Nagacevschi a anunţat că va sesiza structurile disciplinare pentru verificarea acțiunilor judecătorului, dar și ale procurorului, care au participat în acest caz. Precizăm că bătaia a avut loc în luna mai 2018, în parcarea unui centru comercial, când inculpații, împreună cu un alt tânăr, Eugen Deliu, l-au bătut crunt pe Serghei Bejenari, care a decedat peste câteva zile la spital. Atunci, Aurel Ignat și Mihai Pârgaru s-au predat benevol după ce presa a anunțat despre decesul lui Bejenari, iar Eugen Deliu, fiul unor antreprenori din Chișinău, a dispărut și este dat în urmărire internațională. Ei sunt învinuiți de ”huliganism, vătămare intenţionată gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii, comisă de mai multe persoane, soldată cu decesul unui om”. Dosarul pe numele lui Eugen Deliu este examinat într-o procedură separată.