Aproape 5.000 de cereri de înscriere în clasa I au fost depuse pe escoala.chisinau.md
Social 25 mai 2020, 17:08 | 691

Aproape cinci mii de cereri de înscriere în clasa întâi în școlile din capitală au fost depuse în doar patru zile de când a început acest proces pe platforma escoala.chisinau.md. Informația a fost făcută publică în cadrul şedinţei tradiţionale de luni a Primăriei.

ION CEBAN, primarul capitalei: Avem 4.888 de cereri de înregistrare în clasa întâi on-line.

ANDREI PAVALOI, șeful Direcției Educație, Tineret și Sport: 8.800 urmează să fie înmatriculați, adică mai mult de jumătate au depus deja cererile.

Totodată, grădiniţele din Chişinău rămân închise până pe 30 iunie. Până atunci, în instituţiile preşcolare vor fi făcute lucrări de reparaţie, a spus viceprimarul Angela Cutasevici.

ANGELA CUTASEVICI, viceprimar al capitalei: De pe data de 18 mai a fost reluat procesul de licitație a lucrărilor de reparație în școli și grădinițe. Respectiv până la 30 iunie grădinițele vor fi reparate astfel ca procesul în eventualitatea redeschiderii deja să nu mai fie oprit.

Amintim că toate instituţiile de învăţământ din Republica Moldova au fost închise în martie penru a preveni răspândirea coronavirusului. Procesul educaţional se desfăşoară online. 

Opinia ta contează. Comentează!