Jurnalul orei 17, 25 Octombrie
Jurnalul orei 17:00 25 octombrie 2021, 18:54 | 1129

Prezentat de Eugenia Apostu

Tot ce-au agonisit o viață s-a transformat în scrum în doar câteva ore. Acum, în prag de iarnă, au rămas cu datorii, credite la bancă și fără acoperiș deasupra capului. Este vorba despre cele 20 de familii, care au avut de suferit în urma incendiului de pe strada Pelivan, în care au ars complet 20 de apartamente de la mansarda unui bloc. Astăzi i-am surprins pe oameni cum scoteau din ruine cele câteva lucruri care le-au mai rămas.

La câteva zile de la instituirea stării de urgență în domeniul energeticii, autoritățile încă jonglează cu soluții provizorii în ceea ce privește aprovizionarea țării cu gaze naturale. Miercuri, o delegație guvernamentală de la Chișinău va mai face o tentativă de a negocia cu Gazprom. Asta după ce discuțiile anterioare au eșuat. Anunțul a fost făcut de ministrul Infrastructurii, Andrei Spânu, în cadrul unei conferințe de presă. El a precizat că discuțiile sunt dificile, iar prețul propus moldovenilor de către Gazprom este mai mare decât cel oferit țărilor din regiune.

Mai mulți membri ai guvernului de tranziție din Sudan, printre care și prim-ministrul, au fost arestați în contextul crizei politice profunde din această țară africană. Drept răspuns, mii de oameni au ieșit pe străzile capitalei Sudanului pentru a protesta împotriva presupusei lovituri de stat.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie