Jurnalul orei 19, 27 Mai
Jurnalul orei 19:00 27 mai 2022, 22:40 | 1699

Prezentat de Sofia Obadă

Cele mai importante titluri ale ediției:

Consiliul Suprem de Securitate a trasat sarcini exacte pentru instituțiile statului în vederea atenuării inflației. Pe lângă motivele firești, cum ar fi războiul și importul resurselor energetice mai scumpe, au fost identificate și cauze ce țin de monopolurile create de regimurile oligarhice eșuate.

Deputatul Marina Tauber, care a fost lipsită ieri de imunitate, are, începând de astăzi, interdicție de a părăsi Republica Moldova. Ea a fost audiată astăzi, în dosarul în care procurorul o acuză de participare la sustragerea și spălarea a peste un miliard de lei.

Firmele caută angajați, universitățile instruiesc specialiști, dar aceștia preferă să rămână șomeri decât să muncească pentru salarii mizere. O treime dintre tinerii din Republica Moldova nu sunt angajați în câmpul muncii și nici nu studiază.

Serviciile secrete ucrainene susțin că războiul din Ucraina nu se va sfârși până la finele acestui an. Pofta de teritorii străine a liderului de la Kremlin este de nestăvilit, iar armata ucraineană s-a întărit și este hotărâtă să reziste.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie