Critici de la Asociația Micului Business
Economic 26 mai 2020, 23:46 | 1077

„Guvernul nu conștientizează gravitatea crizei economice care bate la ușă și va aduce falimentul a mii și mii de întreprinzători.” Declarația a fost făcută de membrii Asociației Micului Business, care au criticat dur un proiect de lege elaborat de executiv. Potrivit lor, inițiativa, care ar veni în sprijinul mediului de afaceri, complică și mai mult existența agenților economici. Responsabilii de comunicare de la Guvern nu au fost de găsit pentru a-și exprima punctul de vedere.

Preşedintele Asociaţiei Micului Business, Eugen Roşcovanu, a declarat că, în locul unui sprijin real pentru întreprinderile mici, proiectul de lege aprobat de Guvern le va aduce oamenilor de afaceri doar dureri de cap și neclarităţi. O altă nemulţumire a deţinătorilor de patentă este că li se interzice importul, exportul şi alte activități, inclusiv comerţul, până în 2022.

Reprezentanții Asociaţiei Micului Business au mai spus că guvernanții îi învinuiesc pe deținătorii de patentă că anume ei ar fi responansabili de contrabandă în volume mari, de evaziune fiscală și eschivare de la plata impozitelor.

Membrii Asociației Micului Business le cer autorităților să renunțe la proiectul de lege numărul 255. Am încercat să obținem un comentaru de la Guvern, dar nici ofițerul de presă al Ministerului Economiei, nici consilierul premierului Chicu, Vitalie Dragancea, nu ne-au răspuns la telefon. 

Opinia ta contează. Comentează!