A fost ultima zi a lui Ion Chicu în calitate de prim-ministru
Politic 31 decembrie 2020, 19:23 | 3093

Astăzi a fost ultima zi a lui Ion Chicu în calitate de prim-ministru. El a organizat o conferință de presă unde a tras linie activității sale. Deși anunțase de dimineață că locul este preluat de viceprim-ministrul Olga Cebotari, pe parcursul zilei președintele Maia Sandu l-a delegat în această funcție pe Aurel Ciocoi, ministrul în exercițiu al Afacerilor Externe și Integrării Europene.

ION CHICU, fost premier: "Interimatul funcției va fi asigurat așa cum prevede legea de vice prim-ministrul care a rămas doamna Olga Cebotari."

La scurt timp, Maia Sandu anunță că premier interimar va fi Aurel Ciocoi.

MESAJUL MAIEI SANDU: "Azi am semnat decretul de numire în calitate de premier interimar a domnului Aurel Ciocoi, ministrul în exercițiu al Afacerilor Externe și Integrării Europene."

Pe durata raportului de activitate, Ion Chicu nu a purtat mască. Întrebat de ce, Chicu a răspuns.

ION CHICU, fost premier: "Am intrat cu mască, acum că trebuie să moderez această ședință sunt fără mască, probabil că este o eroare o să o aplic imediat."

Ion Chicu a fost întrebat dacă regretă ceva în mandatul său de premier.

Ion Chicu s-a arătat supărat de o întrebare privind nunta fiului său pe timp de pandemie.

ION CHICU, fost premier: "Eu în acest an mai multe lucruri am făcut, mi-am reparat drumul, apropo vă invit pe Jurnal TV, Pro TV care sunt cei mai vocali și alții care ați dat sentința că am reparat drumul, veniți acum să vedeți ce am reparat. Exact așa-i și cu nunta eu am spus foarte clar ce a fost. NU speculați că nu vă face față."

Referindu-se la planurile de viitor, Chicu a spus că are nevoie de odihnă.

ION CHICU, fost premier: "Probabil ca și fiecare dintre colegi am nevoie de o mică odihnă ca să-mi recuperez resursele, inclusiv ale organismului, dar nu am luat o decizie clară ce o să fac mai departe, încep a trimite și eu CV-uri, nu este exclus că un CV o să vină în cutiuțele poștale la posturi de televiziuni sau radio din țară."

Guvernul Chicu a fost învestit în noiembrie 2019.

Opinia ta contează. Comentează!