Deputații PAS susțin că socialiștii au votat pentru niște proiecte care trezesc multe semne de întrebare
Politic 3 decembrie 2020, 19:51 | 1105

Dezmățul din Parlament va fi contestat mâine la Curtea Constituțională! Este anunțul opoziției care susține că legislativul a ajuns într-o degradare fără precedent, iar majoritatea parlamentară a sfidat regulamentul și a votat cu abateri un set de legi controversate. Potrivit aleșilor poporului, legile aprobate astăzi sunt în defavoarea Republicii Moldova și a cetățenilor ei.

SERGIU LITVINENECO, deputat: "Uitați-vă ce se întâmplă în Parlament. Uitați-vă cât de urât joacă socialiștii cu Șor, această coaliție mizerabilă, oligarhică și care a reapărut în Republica Moldova. Oamenii dau foc la țară, fac orice doar ca să-și mențină schemele. Din păcate pentru ei și din fericire pentru Republica Moldova, lucrurile sunt ireversibile, iar Igor Dodon este istorie."

IGOR GROSU, deputat: "Sunt niște legi antipopulare care nu vor duce decât la înrăutățirea situației în Republică. Cu alte cuvinte, Dodon încearcă să implementeze practica potopului. Noi am încercat amiabil, foarte politicos să amânam aceste proiecte care trezesc mari semne de întrebare, proiecte care conțin scheme cu dedicație, dar din păcate nu am fost auziți."

Liderul Partidului Pro-Moldova Andrian Candu a calificat ședința plenară Parlamentului drept dezmăț, afirmând că legile votate de către deputații PSRM și cei din din Partidul Șor sunt anticonstituționale.

ANDRIAN CANDU, deputat: "Astăzi am văzut că un președinte care pleacă și care își face bagajele ca să plece de la Condrița și de la Președinție, în mod neconstituțional și abuziv a decis să-și ia un Serviciu de Informații și Securitate împreună cu el. Cetățenii au văzut astăzi un spectacol de prost gust și multe trădări."

Deputatul Platformei DA Alexandru Slusari a declarat la rândul său că toate deciziile majorității pun în pericol securitatea națională.

ALEXANDRU SLUSARI, vicepreședintele parlamentului: "Azi a fost legalizată nunta Șor-Don. Din cauza presiunii din partea opoziției erau nevoiți să-și oficializeze relațiile. Contrar procedurii pe bandă rulantă au fost votate proiecte contradictorii, care dezbină societatea, care sustrag atenția cetățenilor de la mârșava politică fiscală care a fost votată în prima lectură și care aduce cetățenilor doar creșterea de prețuri, majorarea poverii fiscale, scheme, scumpiri și diferite abuzuri."

Potrivit deputatului Platformei DA Dinu Plîngău, votarea în plen s-a desfășurat cu grave încălcări a regulamentului și opoziția se vede nevoită să conteste toate deciziile la Curtea Constituțională.

DINU PLÂNGĂU, deputat: "Nici nu se cunoaște dacă era o majoritate de voturi Parlament, 51 de voturi pentru anumite proiecte sau nu. În tot haosul acesta cineva pretinde că au fost luate niște decizii, care pun în pericol securitatea națională a Republicii Moldova. Mâine vom pregăti documentele care vor fi depuse la CC, pentru a anula voturile date de o mână de deputați pentru un număr de acte normative. Considerăm că vom avea câștig de cauză."

Dinu Plângău a declarat că opoziția va cere anularea întregii ședințe plenare de astăzi a Legislativului.

Opinia ta contează. Comentează!