Alla Darovannaia a fost obligată de Judecătoria Centru să-i achite 20.000 de lei consilierului prezidențial, Ala Nemerenco
Politic 28 iulie 2021, 15:58 | 1235

Deputatul BeCS, Alla Darovannaia, a fost obligată de Judecătoria Centru să-i achite un prejudiciu moral de 20.000 de lei consilierului prezidențial, Ala Nemerenco. Darovnnaia a fost găsită vinovată de defăimare și informații false. Ea a spus anterior că Ala Nemerenco a obținut ilegal diploma de master. Mai mult, instanța de judecată a obligat deputatul să dezmintă public informațiile răspândite la conferința de presă din februarie curent. PSRM a anunțat că va ataca cu recurs decizia instanței.

DECIZIA INSTANȚEI: "Se obligă Alla Darovannaia să dezmintă informațiile în același mod în care au fost răspândite, în cadrul unei conferințe de presă, la sediul Parlamentului R.Moldova, cu invitarea tuturor reprezentanților mass-media și să publice textul dezmințirilor pe pagina sa de Facebook."

Se arată în decizia instanței. Pe lângă scuzele publice, socialista trebuie să-i achite Alei Nemerenco 20 de mii de lei prejudiciu moral, 3400 de lei cheltuielile de judecată și 1200 de lei pentru serviciile de traducere. Am contact-o telefonic pe Alla Dorovnnaia pentru a comenta decizia instanței de judecată. Ea însă a refuzat să ne răspundă la întrebări și ne-a spus să urmărim pagina ei de Facebook, acolo unde va reveni cu o reacție. Între timp, pe site-ul socialiștilor a apărut un comunicat în care partidul anunță că va ataca decizia primei instanțe la Curtea de Apel.

COMUNICAT PSRM: "Colega noastră a aflat din presă decizia instanței de judecată, care o vizează personal. Referitor la detaliile juridice pe acest caz se vor expune avocații, care vor ataca cu recurs decizia primei instanțe. Totuși, atragem atenția cetățenilor asupra faptului că, afirmațiile Allei Darovannaia despre eliberarea diplomei de masterat cu abateri de la lege, au fost făcute în baza unor documente oficiale, semnate de Ministerul Sănătății și Ministerul Educației."

Ala Nemerenco ne-a spus că comentează acțiunile socialistei și susține că este decizia instanței de judecată pe care Darovannaia ar trebui să o execute. Cei 20 000 de lei ar urma să-i doneze unor copii orfani. Pe 2 februarie, deputații socialiști Vladimir Odnostalco și Alla Darovannaia au făcut un apel către Ministerul Sănătății, solicitând anularea ordinului prin care consilierul prezidențial a primit diploma de master, pe motiv că aceasta i-ar fi fost oferită ilegal.

Opinia ta contează. Comentează!