Jurnalul Sportiv, 12 August
Sport 12 august 2022, 22:44 | 684

Transferul lui Adrien Rabiot de la Juventus la Manchester United a intrat în impas, deşi părţile se înţeleseseră pentru o sumă de 20 de milioane de euro. Potrivit publicaţiei Dailymail, mama mijlocaşului, Veronique, care îi este şi impresar, a cerut peste 7 milioane de euro salariu pentru fiul ei, după ce a luat legătura cu clubul. La Juventus, mijocașul francez este plătit cu 9 milioane de euro pe an, brut, iar câştigul anual net este în jur de 5 milioane. Pe Rabiot l-a impresionat ceea ce a spus despre el antrenorul olandez Erik ten Hag, care a insistat pentru transfer. Contractul francezului cu Juventus e scadent în 2023, iar italienilor le-ar conveni ca Rabiot să plece acum, având în vedere că a intrat în ultimul an de contract.

Vadim Rață este noul jucător al echipei FCSB. Despre transfer a anunțat chiar finanțatorul echipei bucureștene, Gigi Becali. Mijlocașul de 29 de ani a ajuns la FCSB de la Voluntari, unde a evoluat timp de un sezon. Noua sa echipă a plătit 300 de mii de euro pentru a-și asigura serviciile lui Vadim Rață. „Am semnat deja, l-am luat. Va juca şi duminică (n.r. - cu Chindia) şi în play-off (n.r. - Conference League)”, a declarat Gigi Becali în presa de peste Prut. Vadim Raţă, om de bază la Voluntari cu care a ajuns în play-off, dar şi jucător important la naționala Moldova, a mai jucat în România la Chindia Târgovişte. Sheriff Tiraspol, FC Tiraspol, Zaria Bălţi, şi Milsami sunt echipele pentru care a jucat în Moldova. Internaţionalul moldovean a semnat cu FCSB un contract valabil pe doi ani, cu un salariu de 10.000 de euro şi o clauză de reziliere de un milion de euro.

Juventus caută să transfere un nou mijlocaș central, după ce a aflat că Paul Pogba va rata startul de sezon din cauza unei accidentări la genunchi. Torinezii au ales să-și îndrepte din nou atenția către fotbaliștii de la PSG. Vara aceasta, Juventus l-a transferat pe Angel Di Maria, după ce argentinianului i-a expirat contractul cu gruparea din capitala Franței. Juventus ajuns deja la un "acord total" cu Leandro Paredes, scrie Fabrizio Romano, iar acum trupa lui Max Allegri trebuie să se înțeleagă cu PSG asupra prețului. Presa din Franța scrie că tranzacția urmează să se realizeze pentru suma de 15 milioane de euro. De asemenea, Juventus speră ca în această vară să scape de unul dintre Adrien Rabiot și Arthur, mijlocași centrali pe care bianconerii nu se mai bazează.

Cristiano Ronaldo caută în continuare să plece de la Manchester United, deși toate încercările sale de până acum au dat greș. Portughezul are deja o relație tensionată cu noul său antrenor, Erik ten Hag, care nu l-a folosit în primul 11 pentru meciul de pe teren propriu cu Brighton, scor 1-2. În plus, cei doi au avut un dialog aprins într-un meci amical. Conform presei britanice, Ronaldo i-a rugat încă din martie pe cei din conducere să transfere un atacant în vară, pentru a juca într-un sistem cu două vârfuri. Totuși, Ten Hag, sosit în vară, n-a fost de acord cu dorința portughezului, deoarece nu a vrut să renunțe la sistemul cu un singur atacant, pe care l-a folosit și la Ajax.

Petrocub a părăsit competițiie europene. Echipa din Hâncești a cedat și în meciul retur în fața echipei Fehervar din Ungaria. După 0-5 în deplasare, echipa antrenată de Alexei Savinov și Ivan Tabanov a cedat la Chișinău cu 1-2. La dubla georgianului Budu Zivzivadze, Petrocub a replicat prin Constantin Sandu, care a transformat un penalty. Formația din Hâncești a ajuns pentru prima dată în turul 3 din Conference League. În rundele anterioare, Petrocub a învins Floriana (Malta) cu scorul general 1-0, și Laci (Albania), scor general 4-1. Pentru evoluația din acest sezon european Petrocub se va alege cu suma de 850 de mii de euro din partea UEFA.

Opinia ta contează. Comentează!