Veteranii războiului de pe Nistru au protestat în fața mai multor instituții de stat
Social 18 noiembrie 2020, 19:37 | 1809

Veteranii războiului de pe Nistru au protestat astăzi în fața mai multor instituții de stat. Ei au cerut demisia ministrului de Interne, Pavel Voicu, invocând drept motiv faptul că au fost îmbrânciți și gazați, la Varnița, în ziua alegerilor. Voicu a ignorat protestul și nu a ieșit în fața veteranilor. Deputații Platformei DA au anunțat că voi înainta mâine, în cadrul ședinței Parlamentului, o moțiune simplă împotriva ministrului Voicu.

Participanții la protest au pornit de la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul capitalei mărșăluind până în fața Guvernului.

Ulterior protestatarii au mers în fața clădirii Ministerului de Interne.

Manifestanții au mers și la Procuratură. Acolo, un grup de veterani a fost admis în interiorul clădirii, unde au depus o sesizare. Potrivit purtăroarei de cuvânt a Procuraturii, Maria Vieru, aceasta a fost înregistrată și urmează a fi examinată. Iar Alina Zbancă, consiliera ministrului de Interne pe comunicare, ne-a spus că cităm: „angajații MAI au asigurat ordinea și securitatea publică în strictă conformitate cu legea, fiind întreprinse toate măsurile necesare pentru ca scrutinul electoral să se desfășoare liber și democratic, fără abateri. Iar dacă veteranii au nemulțumiri vis-a-vis de intervenția polițiștilor sau alte acțiuni de care MAI este responsabil, există instituții ale statului la care pot apela cu demersuri oficiale și probe, pentru a fi examinate”.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie