PCCOCS a trimis în judecată un dosar vizând traficul ilicit de droguri în care ar fi implicat unul dintre liderii grupării Borman
Justiţie 21 februarie 2022, 19:48 | 964

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Specială anunță despre trimiterea în instanță a unui dosar vizând traficul ilicit de droguri din Spania în care ar fi implicat unul dintre liderii grupării „Borman”. Este vorba de un bărbat de 45 de ani din Căușeni, care ar fi coordonat comercializarea unei cantități de droguri în valoare de cel puțin patru milioane de lei. În prezent acesta se află în arest la domiciliu.

Potrivit surselor Jurnal TV, este vorba de un individ cunoscut în lumea criminală ca „Lică”. Acesta este liderul uneia dintre subdiviziunile organizației criminale „Borman”, specializate în traficul de droguri din Spania spre Rusia. Potrivit probatoriului, Lică ar fi coordonat activitatea mai multor membri ai grupului originari din Ucraina, Rusia și Spania, care transportau în rezervorul automobilelor zeci de kilograme de hașiș. Acesta era responsabil de asigurarea celor necesare pentru livrarea hașișului și a marijuanei - automobile, telefoane, bani de călătorie, indicații privind itinerarul. Valoarea pe piața neagră a drogurilor comercializate și a celor reținute depășește patru milioane de lei. Tot Lică era cel care contacta direct cu liderul grupării Oleg Pruteanu, alias Borman.

În comunicatul PCCOCS se arată că instanța de judecată a aplicat sechestre pe două terenuri, două încăperi, două construcții și un automobil de lux, iar Lică se află acum în arest la domiciliu.

Potrivit informației obținute de noi, acțiunile sunt parte a unei cauze penale transfrontaliere mai voluminoase, care include 21 de episoade de trafic de droguri, în care sunt vizați 25 de membri ai grupării criminale „Borman”, între care și Oleg Pruteanu. Este vorba de un volum total de droguri ce depășește o tonă și șase sute de kilograme.

Opinia ta contează. Comentează!