Jurnalul orei 15, 9 Martie
Jurnalul orei 15:00 9 martie 2023, 15:55 | 495

Prezentat de Eugenia Apostu

Fostul premier Iurie Leancă, dar și unii foști membri ai guvernului său, au fost puși sub învinuire în dosarul ”Concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău”. Procuratura Anticorupție, care a expediat cauza penală în instanță, afirmă că ”acțiunile persoanelor publice și de demnitate publică au cauzat un prejudiciul material de peste 390 de milioane de lei”. Cei vizați în dosar nu au reacționat, deocamdată.

Percepția războiului ruso-ucrainean de către cetățenii Republicii Moldova devine tot mai distorsionată. Încet, dar sigur, numărul celor care cred în narațiunea Kremlinului, crește. Este una dintre concluziile unui sondaj realizat de Comunitatea WatchDog, care a avut drept scop evaluarea impactului dezinformării și propagandei în Republica Moldova, în contextul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei.

Partidul de guvernământ din Georgia își retrage controversatul proiect de lege privind "agenţii străini", după ce mii de oameni au protestat două nopți consecutiv, iar poliția a ripostat violent. Manifestațiile din Tbilisi au loc pe fondul criticilor că documentul este de inspiraţie rusă şi reprezintă o reorientare a ţării către autoritarism, scrie Reuters. Totuși, partidele de opoziţie au anunţat că vor continua protestele până când va exista garanţia că Georgia este ferm angajată pe o cale pro-occidentală.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie