Festivalul Internaţional de Film de la Cannes debutează în această seară
Monden 16 mai 2023, 19:54 | 986

Festivalul Internaţional de Film de la Cannes debutează în această seară. Cea de-a 76-ediţie se deschide cu filmul în limba franceză "Jeanne du Barry", în care joacă actorul Johnny Depp, revenit în industria filmului după un proces mediatizat împotriva fostei sale soţii. Ediția din acest an promite pelicule senzaţionale, talente în ascensiune, dar şi unele controverse, scrie Reuters.

În orașul Cannes de pe Coasta de Azur a fost deja întins covorul roșu pe care vor păși numeroase vedete. În filmul din debutul festivalului, Johnny Depp îl interpretează pe regele Ludovic al XV-lea, primul său rol major după un proces mediatizat împotriva fostei sale soţii. Apariția sa a stârnit anumite critici conform cărora Depp ar fi o alegere controversată pentru un film de deschidere, scrie France 24. Directorul festivalului le-a respins.

THIERRY FREMAUX, director al Festivalului de Film de la Cannes: "Nu îmi pasă ce imagine are Johnny Depp în Statele Unite. Să vă spun adevărul, noi doar urmărim un film. Am o singură regulă în viață - libertatea de gândire, libertatea de exprimare, libertatea de a acționa în limitele legii."

În total, 21 de filme concurează pentru trofeul Palme d'Or, dintre care șapte sunt regizate de femei - o cifră record pentru acest eveniment, scrie Reuters.

SCOTT ROXBOROUGH, director biroul european al "The Hollywood Reporter": "Avem "Indiana Jones", avem noul film al lui Martin Scorsese cu Leonardo DiCaprio. Avem un film de Wes Anderson plin cu toate vedetele la care te poţi gândi şi un fel de "cine e cine" cu mari regizori de artă, de autor. Această combinaţie este mortală, impresionantă, fără umpluturi."

Preşedintele juriului din acest an este regizorul suedez Ruben Ostlund, care a câştigat anul trecut Palme d'Or pentru cel mai bun film cu "Triangle of Sadness", precum şi în 2017 cu satira "The Square". A 76-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes se va desfășura până pe 27 mai.

Opinia ta contează. Comentează!