Parcurile de distracții din Chișinău seamănă acum cu un decor pentru filme horror
Social 5 mai 2021, 20:02 | 7988

Roata de observație din Parcul ”Valea Trandafirilor” era până nu demult un fel de simbol al Chișinăului, o atracție constantă pentru copiii din oraș. Acum, pe întreg terenul de distracții domnește liniștea și tristețea. Unul dintre locurile preferate pentru odihna a câtorva generații de chișinăuieni stă închis din cauza pandemiei. Dacă situația de pauză mai durează, toate caruselele vor deveni fier vechi.

Aceste imagini pot fi descrise su un singur cuvânt - tristeţe. Parcul ”Valea Trandafirilor” a avut mulți la rând o piesă de rezistență - imensa roată panoramică, din al cărei punct de vârf puteai să admiri tot orașul. Pe lângă roată, în parc mai erau o sumedenie de atracții, iar copii se cereau la toate, pe rând... Astăzi, aici e liniște. Timpul s-a oprit în loc.

Inginerul șef al Direcţiei municipale Parcuri de cultură şi odihnă, Alexandr Zaharov este optimist, deocamdată. Toate caruselele sunt funcționale, dar dacă ele vor sta nemișcate, vor degrada inevitabil, spune inginerul.

ALEXANDR ZAHAROV, inginer șef al Direcţiei municipale Parcuri de cultură şi odihnă: "Se face un an de când nu mai activăm și nu mai avem nici vizitatori. Noi ne ocupăm doar de întreținerea și paza parcului de distracții. Acest parc este ca o mașină, este tehnică și trebuie să funcționeze, să se învârtească. În caz contrar, cu fiecare an va ajunge într-o stare mai deplorabilă. Ca într-o casă, înțelegeți? Când copiii râd, se bucură, au emoții pozitive și este totul doar zâmbete și bucurii."

Inginerul este convins că micii locuitori ai orașului și prinții acestora au nevoie de distracție.

ALEXANDR ZAHAROV, inginer șef al Direcţiei municipale Parcuri de cultură şi odihnă: "Piețele, școlile, transportul public activează, dar distanța socială nu se respectă. Nu pot să înțeleg de ce noi nu putem să ne începem activitatea? Copii stau acasă, iar părinții nu pot să le acorde atenția necesară. Da, s-au plimbat în parc, dar copii au nevoie și de distracții. Mă întreabă și în curtea blocului: când ne vom deschide? Copiii sunt copii."

Oamenii speră că acest parc de distracții va fi reactivat în timpul apropiat.

Parcului de distracţii „Valea Trandafirilor” a fost construit în 1969.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie