Jurnalul orei 15, 10 Februarie
Jurnalul orei 15:00 10 februarie 2022, 16:10 | 737

Prezentat de Eugenia Apostu

Licitația pentru procurarea energiei electrice, anunțată de Premier Energy, va avea loc pe 28 februarie. Șase companii sunt interesate să cumpere curent, începând cu 1 aprilie. Contractul va fi valabil un an. Întreprinderea a semnat în 2021 contractul de achiziție a energiei electrice cu Centrala de la Cuciurgan. Cine sunt cei interesați de licitație în acest an, vedeți în continuare.

O autocisternă cu 26 de tone de benzină s-a răsturnat pe șosea lângă satul Balabanu, raionul Taraclia. La locul întâmplării au fost îndreptate două echipe de pompieri.

Proiectul care prevede evaluarea integrității candidaților pentru funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii și Consiliului Superior al Procurorilor a fost adoptat în lectură finală. Este vorba despre așa-numitul ”vetting” în justiție care va avea loc în următoarele luni, până la convocarea adunărilor generale ale judecătorilor și procurorilor. Proiectul care ar urma să curețe sistemul justiției a fost criticat dur de deputații din opoziție. Ei au părăsit sala de ședințe a Parlamentului în semn de protest față de capturarea justiției.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie