La Piața Centrală s-au format cozi la tarabele unde se vinde uleiul de floarea-soarelui
Economic 11 mai 2022, 15:23 | 1145

După ce, în ultimele zile, în magazinele alimentare prețul uleiului vegetal a crescut cu 10-12 lei, astăzi la Piața Centrală din capitală s-au format cozi la tarabele unde era comercializat uleiul de floarea soarelui. La piață prețul a rămas încă neschimbat, spun vânzătorii. Cumpărătorii sunt însă revoltați din cauza prețurilor care cresc neîncetat. Panicați, unii au cumpărat cantități de ulei în exces.

Cei mai îngrijorați sunt cei cu familii numeroase. Această femeie are acasă cinci copii.

Unii spun că se gândesc să renunțe la ulei din cauza prețului mare.

Comercianții de la piața centrală din Chișinău spun că deocamdată prețul rămâne neschimbat, dar nu se știe pentru cât timp.

Ultima scumpire a uleiului a avut loc la sfârșitul lunii martie, anul curent.

În magazinele din capitală prețul pentru 930 de grame de ulei vegetal a ajuns la 48-51 de lei. Consiliului Concurenței a anunțat că acum se desfășoară o cercetare a pieței de comercializare și procesare a culturilor cerealiere și oleaginoase. Astfel, s-au constatat scumpiri semnificative în ceea ce privește comercializarea cu amănuntul a uleiului de floarea soarelui la începutul lunii mai 2022. În scopul elucidării aspectelor ce țin de aceste majorări, Consiliul Concurenței a solicitat documente și informații relevante de la producătorul de ulei de floarea-soarelui, se arată în comunicatul Consiliului Concurenței.

Opinia ta contează. Comentează!