Voronin și Dodon au semnat un document, pe care însă nu l-au făcut public
Politic 12 mai 2021, 20:12 | 1454

Socialiștii și comuniștii au format un bloc electoral pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Astăzi, liderii celor două formațiuni au semnat un document oficial în acest sens, pe care însă, nu l-au făcut public. Anterior, Vladimir Voronin și Igor Dodon au ironizat în repetate rânduri unul pe seama celuilalt, iar liderul comuniștilor îl numea trădător pe Dodon și excludea orice posibilă coabitare politică împreună cu PSRM.

IGOR DODON, președintele PSRM: "Membrii Consiliului Republican au fost unanimi în opinia privind necesitatea unificării forțelor politice patriotice capabile să învingă în alegeri. Astfel, au fost salutate acțiunile conducerii PSRM în vederea creării unui bloc electoral cu alte partide stataliste, în special cu PCRM. În final, Consiliul Republican al PSRM a decis asupra necesității semnării acordului de creare a Blocului Electoral al Socialiștilor și Comuniștilor."

A scris Igor Dodon pe facebook. Și pe site-ul Partidului Comuniștilor a apărut un comunicat de presă în care este anunțată semnarea Acordului de creare a blocului electoral între cele două partide.

COMUNICAT DE PRESĂ: "Documentul prevede formarea unei liste unice de candidați la Parlamentul Republicii Moldova din PCRM și PSRM. Documentele de înregistrare ale comuniștilor și socialiștilor din blocul electoral au fost prezentate Comisiei Electorale Centrale."

În cei zece ani, de când Igor Dodon a părăsit Partidul Comuniștilor, Vladimir Voronin l-a criticat dur de zeci de ori, l-a acuzat de lipsă de demnitate și a făcut haz pe seama lui. Nici Dodon nu a ezitat să-i arunce replici acide lui Voronin. Laitmotivul duelurilor verbale între cei doi au fost trădările.

Opinia ta contează. Comentează!