Jurnalul orei 17, 20 Martie
Jurnalul orei 17:00 20 martie 2024, 21:09 | 450

Prezentat de Vasile Luchianu

Incidentul din 17 martie, din stânga Nistrului, când un elicopter militar al forțelor separatiste, aflat la sol, a explodat, este subiectul unei anchete la Tiraspol. Despre aceasta a anunțat viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian. În același timp, ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros spune că așa-zisa explozie, care ar fi fost provocată de o dronă, reprezintă doar un montaj video.

Creştinii ortodocşi au intrat, în această săptămână, în Postul Mare. Deși credincioșii n-ar trebui să consume timp de aproape șapte săptămâni carne, ouă și lactate, specialiștii recomandă ca aceștia să consulte un medic specialist înainte de a ține post. Și mai atenți ar trebui să fie cei care suferă de anumite maladii, femeile însărcinate sau cele care alăptează, afirmă șefa Secției nutrițională din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Maria-Victoria Racu.

Scandal la un complex locativ din strada Trandafirilor. Proprietarii de apartamente îi acuză pe managerii blocurilor că au creat arbitrar un „fond de rezervă”, fără să-i întrebe pe locatari dacă vor, sau nu, să dea bani. Potrivit cetățenilor, de la ei s-ar cere suplimentar, o dată în lună, o sumă calculată după principiul „doi lei de pe fiecare metru pătrat de apartament”. Reprezentanții Asociației de coproprietari ai complexului spun că fondul este necesar pentru a interveni în situații neprevăzute. Despre ce este vorba, aflați în continuare.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie