Davitean, la un pas de sentință
Justiţie 27 aprilie 2018, 14:46 | 5278

Fostul cumnat al killerului Vitalie Proca este la un pas de a-și afla sentința definitivă. La Curtea de Apel Chișinău, părțile în proces au cercetat probele în dosar, iar la următoarea ședință, David Davitean ar putea să-și spună ultimul cuvânt. Avocații lui Davitean insistă pe faptul că dosarul este fabricat.

La proces urma să depună mărturii una dintre pretinsele părți vătămate. Procurorul de caz a anunțat însă că Veaceslav Golovco a scris o cerere în care a spus că nu se poate prezenta și a solicitat continuare examinării cauzei în lipsa lui. Ulterior, și apărătorii au avut o solicitare.

Instanța a hotărât să anexeze informația cu privire la procurorii vizați. Ulterior, părțile în proces au trecut la cercetarea probelor. După finalizarea etapei, ședința a fost întreruptă până pe 3 mai, atunci când vor avea loc susținerile verbale și ultimul cuvânt al inculpatului. Unul dintre avocații lui Davitean afirmă că dosarul este cusut cu ață albă.

Procurorii au cerut 18 ani de închisoare pentru David Davitean, condamnat de prima instanță la 16 ani de pușcărie pentru mai multe infracțiuni, printre care jaf și tâlhărie. Cazul datează încă din 2012, atunci când Davitean i-ar fi surprins într-un apartament din cartierul Telecentru pe procurorii Cociu și Roșu în stare de ebrietate și în compania unor prostituate. În martie anul trecut, Cociu a fost suspendat din funcție pentru că a pus sub învinuire un bărbat nevinovat în cazul unui dublu omor de la Durlești, iar ulterior acesta a stat în detenție mai bine de cinci ani.

Precizăm că, la începutul lui 2016, dosarul pe numele lui David Davitean a fost clasat, iar la sfârșitul aceluiași an - reluat. Davitean spune că arestul său a fost pus la cale de către șeful PD, Vladimir Plahotniuc, pentru a-l determina pe killerul Vitalie Proca, deţinut în România, să declare în scris că nu-l cunoaşte pe oligarh. Afirmația a fost confirmată de către Proca în interviul pentru Jurnal TV. Plahotniuc a respins acuzațiile.

Opinia ta contează. Comentează!