Ștefan Gațcan ar fi fost scos din țară de paza de stat, afirmă primarul de Bălți
Politic 2 iulie 2020, 19:32 | 2135

Faptul că Ștefan Gațcan nu se mai află în Republica Moldova a fost confirmat aseară, în exclusivitate, la postul nostru de televiziune. ”Deja se află la 142 de km de la frontieră”, a precizat în cadrul emisiunii ”Secretele puterii” primarul de Bălți, Renato Usatâi. Serviciul de Informații și Securitate neagă categoric participarea ofițerilor săi în cazul Gațcan. Iar potrivit ofiţerului de presă al Poliţiei Capitalei, Natalia Stati, faptele invocate de sechestrare a deputatului Ştefan Gaţcan nu şi-au găsit confirmare.

Potrivit primarului de Bălți, totul a fost organizat de către Igor Dodon pentru a evita unele presiuni din partea misiunilor diplomatice de la Chișinău.

Într-o intervenție telefonică, deputatul PSRM Corneliu Furculiță a subliniat că nu știe unde este Gațcan, însă este sigur că el se află în siguranță, împreună cu familia.

La întrebarea dacă Gațcan a fost sau nu miercuri la președinție, Furculiță a declarat că din moment ce serviciul de presă al președinției spune că NU A FOST, înseamnă că AȘA ESTE. Purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi, ne-a spus că instituția nu confirmă, și nici nu infirmă, veridicitatea datelor privind trecerea, de către Ștefan Gațcan, a frontierei. Șeful Serviciului de presă al Președinției, Carmena Lupei, s-a eschivat de la un comentariu, afirmând că este ocupată. 

Opinia ta contează. Comentează!