Image-Description
Virusul COVID-19 lovește dur Republica Moldova: Șapte decese timp de o zi, printre care un medic; Numărul bolnavilor - 2472
Social 19 aprilie 2020, 22:34 | 2786

Timp de o singură zi, în Republica Moldova au fost înregistrate șapte decese, printre care și un medic.

Totodată, au fost confirmate 145 de cazuri noi de infecție cu virusul COVID, bilanțul ajungând la 2472 de persoane bolnave.

Astăzi, 19 aprilie curent, au fost înregistrate 145 cazuri noi de infecție cu noul Coronavirus, după procesarea a 640 probe investigate. Dintre acestea 142 cazuri cu transmitere locală şi 3 de import.

Din numărul total de cazuri confirmate astăzi, 13 sunt lucrători medicali: asistenți medicali - 4, medici - 3, felceri – 1, farmacişti – 1, personal auxiliar – 4.

Totodată, pe lângă două decese anunțate în prima parte a zilei, au mai fost înregistrate alte 5 decese.

Este vorba despre o femeie de 80 de ani, din Chişinău, care mai suferea de cardiopatie hipertensivă, hipertensiune arterială gr. II, tiroidită autoimună.

În alt caz este vorba despre o femeie de 68 de ani, tot din Chişinău, transferată de la IMSP SCM Sfânta Treime la IMSP Spitalul Clinic Municipal Nr.1 pe data de 10 aprilie, în stare extrem de gravă. Comorbidităţi: diabet zaharat tip 2, hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie ischemică.

O altă victimă este un bărbat de 76 de ani, din raionul Donduşeni, internat pe data de 08.04.2020 la IMSP SC Bălți. Bărbatul mai suferea de cancer de intestin.

Printre cei decedați astăzi este și un bărbat de 72 ani, din raionul Glodeni, internat pe data de 11.04.2020 la SR Glodeni, diabet zaharat tip 2, Cardiopatie aterosclerotică, HTA gr.II, ciroză hepatică de etiologie etilică evoluţie progresantă.

Totodată, astăzi a murit și un medic de la Orhei. Este vorba despre Şiman Ivan, şeful secţiei chirurgie a Spitalului Raional Orhei, în vârstă de 68 ani. Aceasta a fost internat pe data de 7 aprilie, la Spitalul Clinic Republican. Pacientul suferea de mai multe boli cronice: diabet zaharat tip 2, hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie mixtă.

În total, până acum în Republica Moldova au decedat 66 de persoane cu virusul COVID-19.

Tot astăzi a fost finalizat procesul de testare a 135 persoane care au fost declarate anterior cu diagnostic clinico-epidemiologic COVID-19. În urma testării de astăzi, au mai fost confirmați de laborator pozitiv încă 45 de persoane, iar 24 au fost negativi.

În total, din 135 persoane cu diagnostic clinico-epidemiologic de COVID-19, 84 persoane au fost testate pozitiv și 51 negativ. Persoanele care au fost testate negativ sunt plasate sub supraveghere medicală.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 2472 cazuri.

Totodată, alte 76 cazuri de infecție cu virusul COVID-19 au fost confirmate astăzi în regiunea transnistreană.

Pâna la ziua de azi, 457 persoane au fost tratate, iar 67 persoane au decedat din cauza COVID-19.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie