Navalnîi a spus într-o postare pe Instagram că a fost diagnosticat oficial cu „tuse severă” și temperatură de 38,1 grade Celsius
Externe 6 aprilie 2021, 20:04 | 1022

Șeful Alianței Medicilor din Rusia Anastasia Vasilieva a fost ridicată astăzi cu o dubă a poliției în timp ce încerca să ajungă la opozantul Alexei Navalnîi, pentru a-l consulta. Însoțită de câțiva colegi, Vasilieva a mers la Pokrov, la închisoarea unde este deținut Navalnîi, după ce acesta a fost mutat într-o secție izolată, cu tuse și temperatură severă.

Securitatea din jurul închisorii unde este încarcerat Navalnîi a fost sporită după ce sindicatul Alianța medicilor a cerut să-i fie permisă „intervenția umanitară” și „tratament calificat” pentru opozant. Anastasia Vasilieva, șefa Alianței medicilor, a ajuns la închisoare și a cerut permisiunea de a-l vedea pe Navalnîi, dar a spus că oficialii închisorii au refuzat să se întâlnească cu ea ca „reprezentant al comunității medicale”.

Anastasia Vasilieva: "Este foarte important să obținem informații veridice, fără a fi obstrucționați."

Șeful închisorii i-ar fi sugerat că trebuie să facă o cerere scrisă, trimisă prin poștă. La scurt timp, femeia a fost ridicată de poliție și băgată într-o dubă, fără nicio explicație. În urmă cu o zi, Alexei Navalnîi a spus într-o postare pe Instagram că a fost diagnosticat oficial cu „tuse severă” și temperatură de 38,1 grade Celsius, ceea ce indică o ușoară febră, după ce un coleg de detenție a fost trimis la spital cu suspinciune de tuberculoză. Alianța medicilor a criticat condițiile din închisoare, spunând că medicilor „nu li se oferă suficient echipament pentru a îngriji un pacient”. În postarea sa din 5 aprilie, Navalnîi a povestit că în unitatea unde este el încarcerat hrana constă într-un terci asemănător argilei și în cartofi înghețați. transmite Radio Europa Liberă.

Opinia ta contează. Comentează!