Patrula Jurnal TV, 19 Iunie

Analiza stării criminogene din țară, cazuri șocante, detalii emoționante, imagini exclusive, flagranturi, declarații și dosare de rezonanță din justiție.

Pedepsele pentru șoferii care încalcă sistematic Regulamentul circulației rutiere vor fi înăsprite. Pe de altă parte, penalitățile în cazul unor abateri mai puțin grave vor fi reduse. Guvernul a aprobat o serie din modificări la Codul Penal, Codul Contravențional și la Legea privind siguranța traficului rutier. Ce noutăți le-a pregătit Ministerul de Interne șoferilor aflați în continuare.

Galina Dodon a primit oficial statut de învinuit într-un dosar penal pornit pentru îmbogățire ilicită pe numele soțului ei, Igor Dodon. Galinei Dodon îi este interzis sa părăsească Republica Moldova timp de 60 de zile. Femeia nu-și recunoaște vina și spune că dosarul în care are calitate de complice este unul politic. În acest dosar urmau să fie audiate și alte persoane, dar acestea nu s-au prezentat în fața procurorilor.

Primarul de Cricova, Valentin Guțan, riscă să rămână fără funcție. Autoritatea Națională de Integritate a constatat că acesta a admis un conflict de interese și a cerut instanței revocarea mandatului. Potrivit actului de constatare, exercitând mandatul de primar, Guțan și-ar fi angajat soția în calitate de director interimar al grădiniței nr.33 din orașul Cricova. Nu este pentru prima dată când Valentin Guțan a fost depistat într-un conflict de interese. Anterior, ar fi admis o abatere similară.

Opinia ta contează. Comentează!