Jurnalul orei 15, 12 Iulie
Jurnalul orei 15:00 12 iulie 2021, 18:19 | 1449

Prezentat de Eugenia Apostu

Rezultatele prealabile ale scrutinului de ieri arată că Partidul Acțiune și Solidaritate obține o majoritate confortabilă în viitorul Parlament. Mai exact, PAS-ul acumulează aproape 53 la sută din voturi, ce i-ar permite să ocupe 63 de fotolii de deputat. Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor se clasează pe locul doi, cu puțin peste 27 la sută din voturi. În Parlament va intra, la limită, și Partidul Șor.

Cetățenii Republicii Moldova stabiliți în străinătate au înregistrat ieri un record de participare la scrutinele parlamentare - peste 212 mii de oameni. Potrivit rezultatelor preliminare prezentate de Comisia Electorală Centrală, după numărarea voturilor exprimate în secțiile deschise în diferite țări, Partidul Acțiune și Solidaritate a obţinut 86,23 la sută. Ceilalți candidați au acumulat mult mai puțin.

Membrii PAS au sărbătorit aseară victoria în alegeri cu muzică și dansuri. Fruntașii partidului și mai mulți susținători s-au adunat sub cerul liber și au urmărit în timp real evoluția numărării voturilor pe un panou imens amplasat în curte. Creșterea procentajului era urmată de ropote de aplauze și scandări, iar la un moment dat cei prezenți s-au prins în horă. De partea cealaltă, la PSRM, a fost întuneric și liniște. Liderul socialiștilor a susținut un briefing la închiderea secțiilor de votare. Aliații lor, comuniștii, au urmărit rezultatele alegerilor de la sediul PCRM.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie