Jurnalul orei 15, 18 Octombrie
Jurnalul orei 15:00 18 octombrie 2022, 16:18 | 646

Prezentat de Eugenia Apostu

Președintele Parlamentului Igor Grosu a discutat astăzi, la Chișinău, cu omologul său din Cehia, Markéta AdamOva. Cei doi oficiali au vorbit cu precădere despre integrarea europeană a Republicii Moldova și despre pericolele militare reprezentate de Federația Rusă. Securitatea spațiului aerian al Republicii Moldova trebuie fortificată fără ezitare, spune Igor Grosu.

Dosarul Stoianoglo a fost trimis în judecată. Procurorul general suspendat este este acuzat că l-a eliberat pe afaceristul Veaceslav Platon din pușcărie în schimbul unor bunuri și avantaje. Avocatul lui Stoianoglo afirmă că acuzațiile sunt false.

Recentele percheziții efectuate la Hâncești au la bază un dosar făcut la comandă. ”Inițiatorii sunt doi consilieri locali, care au candidat anterior pentru funcția de primar al orașului, și un fost președinte de raion”, a declarat astăzi presei primarul de Hâncești, Alexandru Botnari. El este convins că perchezițiile de săptămâna trecută au avut drept scop scoaterea lui din funcție. ”Totul s-a făcut într-un cadru legal”, comentează procurorii.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie