Procurorii cer zece ani de închisoare pentru fostul sportiv Ion Șoltoianu
Justiţie 28 iulie 2022, 15:33 | 646

Ion Șoltoianu, fostul sportiv și o autoritate în lumea criminală, riscă zece ani de pușcărie. Potrivit procurorilor, Șoltoianu l-a agresat pe un bărbat din Chișinău și i-a amenințat cu pistolul câinele, care-l însoțea. Magistrații ar urma să ia o decizie peste câteva luni, când judecătorul va veni din vacanță. Șoltoianu se află acum în arest preventiv.

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, Ion Șoltoianu poate fi pedepsit și pentru păstrarea munițiilor, și armelor. Procurorii au prezentat Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, toate probele acumulate în mai puțin de trei luni de la pornirea anchetei.

Acum, deși inculpatul continuă să fie deținut în arest preventiv, iar probatoriul a fost deja prezentat, instanța a stabilit că următoarea ședință va fi peste trei luni, după revenirea magistratului din concediu.

Pe 25 mai, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a trimis în judecată dosarul inițiat pe numele fostului sportiv Ion Șoltoianu, după ce în luna martie curent el a agresat un bărbat în sectorul Botanica și a amenințat cu pistolul câinele, care-l însoțea pe cetățean. Șoltoianu s-a arătat deranjat de prezența patrupedului și, după un schimb de replici, a îndreptat o armă spre animal. Pedeapsa maximă pentru faptele incriminate este șapte ani de închisoare.

PCCOCS anunță că ofițerii continuă investigațiile privind șantajarea, de către Ion Șoltoianu, a unor oameni de afaceri, care i-ar fi datori acestuia cu diferite sume - 150 de mii de euro, 11 milioane lei și 200 de mii de euro.

Opinia ta contează. Comentează!