„Teatru-Spălătorie” din Chişinău a obținut cel mai important premiu din Germania -”Tabori Prize”
Social 27 mai 2022, 20:54 | 1223

Teatrul independent „Spălătorie” din Chişinău a obținut premiul ”Tabori Prize”, cel mai important trofeu pentru teatrele independente și artiștii din Germania. Evenimentul a avut loc miercuri, la Berlin. Regizoarea Nicoleta Esinencu, co-fondator al teatrului „Spălătorie”, le-a mulțumit organizatorilor, dar a folosit un stil mai puțin obișnuit pentru asemenea ocazii.

NICOLETA ESINENCU, co-fondatoare a teatrului „Teatru-Spălătorie”: "Toată recunoștința noastră – pentru țara noastră. Pentru că a fost atât de ocupată să ne șteargă istoria comunistă, încât am ajuns să îi preamărim pe fasciștii, care au invadat satele străbunicelor noastre acum 80 de ani."

Discursul ținut de Nicoleta Esinencu a fost scris de întreaga echipă a teatrului.

NICOLETA ESINENCU, co-fondatoare a teatrului „Teatru-Spălătorie”: "Toată recunoștința noastră – colegilor noștri, artiștilor din Vest. Pentru că fac proiecte despre Moldova fără să vină măcar în Moldova, așa-numita „cea mai săracă țară din Europa”."

Teatrul independent „Teatru-Spălătorie” din Chişinău a fost fondat în 2010. Și-a închis ușile în anul 2017, iar de atunci pune deseori spectacole pe scenele din Germania. Acest teatru este cunoscut pentru abordarea neordinară a temelor sociale, politice și istorice.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie