Jurnalul orei 15, 11 Iulie
Jurnalul orei 15:00 11 iulie 2023, 19:31 | 436

Prezentat de Călin Jucovschi

Ambasada Rusiei la Chișinău respinge acuzațiile Serviciului de Informații și Securitate cu privire la implicarea a doi cetățeni ruși, agenți ai FSB-ului, în acțiuni de spionaj în interesul Moscovei. Totodată, reprezentanții misiunii diplomatice spun că Rusia respectă suveranitatea altor state și nu se implică în afacerile interne ale acestora.

Summitul Alianţei nord-atlantice, care a început astăzi la Vilnius, va fi calificat drept unul istoric, potrivit secretarului general al NATO. Drept dovadă este faptul că Turcia a renunțat la obiecțiile sale față de aderarea Suediei. ”Deocamdată, nu exista o dată exactă în care Suedia va accede în NATO, însă acest lucru se va produce în curând”, a declarat exclusiv pentru Jurnal TV ministrul suedez de Externe.

Pentru Republica Moldova relația cu Alianța Nord-Atlantică este extrem de importantă, mai ales în contextul agresiunii militare ruse care are loc în vecinătatea imediată a țării. Declarația a fost făcută de ministrul de Externe, Nicu Popescu, care se află în aceste zile la Summitul NATO de la Vilnius. De asemenea, oficialul a menționat că declarația ce urmează să fie semnată de aliați în capitala Lituaniei, va conține și referințe la Republica Moldova.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie