Peter Michalko a declarat că deși autoritățile de la Chișinău s-au angajat să implementeze mai multe reforme, sunt domenii în care Delegația UE nu vede progrese satisfăcătoare. Printre acestea - reforma justiției și investigarea fraudei bancare.

PETER MICHALKO, ambasadorul UE în Republica Moldova: "Sunt șase ani după ce s-a întâmplat această crimă care a făcut o daună de 12% din PIB și nu vedem să fie vreo persoană pedepsită pentru această crimă.Vedem că procesele care țin de această fraudă sunt amânare foarte mult timp - mai mult de zece ori."

Peter Michalko a mai declarat că Uniunea Europeană va continua să ofere asistență Republicii Moldova în funcție de reformele realizate, iar prioritare vor fi nevoile cetățenilor.

PETER MICHALKO, ambasadorul UE în Republica Moldova: "Noi vom continua să oferim asistența noastră bazată pe parcurusl reformelor, dar vom face tot ce e posibil pentru ca să fim aproape de oameni în ceea ce privește susținerea pentru nevoile lor."

Șeful Delegației UE a subliniat că în ultimii zece ani, Republica Moldova a beneficiat de peste un miliard de euro din partea Uniunii Europene pentru derularea a peste o mie de proiecte în diferite domenii, fiind cel mai mare beneficiar de ajutor din partea UE pe cap de locuitor din vecinătatea estică. Totodată, Peter Michalko și-a exprimat speranța că alegerile prezidențiale de la 1 noiembrie vor îndeplini standardele unui scrutin liber și corect.