Jurnalul Sportiv, 3 August
Sport 3 august 2021, 21:38 | 1493

Chelsea vrea un atacant de clasă! După ce variantele Erling Haaland și Robert Lewandowski au picat, deținătoarea trofeului UEFA Champions League s-a reorientat către Romelu Lukaku. Internaționalul belgian este dorit înapoi de Chelsea, formație cu care a fost sub contract între 2011 și 2014. Campioana Europei a făcut o ofertă de aproximativ 100 de milioane de euro, plus Marcos Alonso, însă răspunsul celor de la Inter a fost ferm: ”Romelu Lukaku este intangibil”. Transferul unui număr 9 clasic este principala țintă a celor de la Chelsea în această perioadă de mercato, anunță presa din Anglia.

Cubanezul Mijain Lopez Nunez a devenit primul sportiv care câştigă patru titluri olimpice consecutive la lupte greco-romane, după ce l-a învins în finala categoriei 130 kg pe georgianul Iakobi Kajaia. Specialiștii din domeniul consideră că Nunez are toate șansele să devină de 5 ori medaliat cu aur la Jocurile Olimpice. Japoneza Kaori Icho era prima sportivă cvadruplă campioană olimpică la lupte, titluri cucerite la Atena în 2004, Beijing în 2008, Londra în 2012 şi Rio în 2016, la cat. 63 kg. Alţi trei americani au cucerit patru titluri consecutive la Jocurile Olimpice: atleţii Carl Lewis (săritura în lungime), Al Oerter (aruncarea discului) şi înotătorul Michael Phelps (200 m mixt).

Sifan Hassan, atleta născută în Etiopia, dar care reprezintă Olanda, a oferit momentul zilei la Jocurile Olimpice, în calificările de la proba de 1500 de metri. Sportiva de 28 de ani, printre favorite la medalii în probele de atletism, a condus seria de calificări, dar când mai erau aproximativ 300 de metri din cursă, a căzut pe pistă, iar totul părea compromis. Atleta a dat, însă, dovadă de o voință de fier, s-a ridicat și cei 300 de metri rămași din cursă au fost suficienți pentru a depăși toate adversarele. La câteva ore de la cursa de 1500 de metri, Sifan Hassan a revenit pe pistă pentru finala de la 5000 de metri, pe care a reușit să o câștige, obținând prima medalie olimpică de aur din carieră.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie