A fost lansat un portal bugetar
Economic 6 august 2019, 23:59 | 1575

Toți banii - la vedere! Ministerul Finanțelor a lansat astăzi portalul de transparență bugetară, pentru toți utilizatorii, de la cetățenii de rând, la economiști sau jurnaliștii, care scriu despre finanțele publice. Proiectul a fost sprijinit de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională.

Portalul buget.mf.gov.md este un mecanism care arată cum este cheltuit banul public. Și acesta este un prim pas, afirmă ministrul Finanțelor, Natalia Gavrilița.

Datele din portal sunt preluate automatizat de la Ministerul Finanțelor. Proiectul a fost realizat în cadrul Programului de Transparență Bugetară în Republica Moldova, implementat de Corpul de Voluntariat al Serviciilor Financiare cu susținerea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională.

Oamenii vor vedea cum le sunt cheltuiți banii, consideră diplomatul, potrivit căruia elaborarea portalului este dovada concretă a angajamentului luat de autorități față de transparența și responsabilitate actului de guvernare.

Implementarea portalului web de transparență bugetară a costat puțin peste 29 de mii de dolari, oferiți de USAID. Datele sunt prezentate într-un format clar, adaptat la diverse categorii de utilizatori. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie