Jurnalul orei 17, 13 Octombrie
Jurnalul orei 17:00 13 octombrie 2021, 17:37 | 1309

Prezentat de Vasile Luchianu

Ion Caracuian a demisionat din funcția de șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale. El a precizat pentru Jurnal TV că a scris cerere de demisie „din motive personale”, refuzând să facă alte comentarii.

Republica Moldova ar fi pierdut definitiv controlul asupra carierei de piatră din Pervomaisc. Acest bun din Ucraina, aflat în proprietatea Republicii Moldova, este gestionat oficial de Agenția Proprietății Publice, dar APP a recunoscut încă la începutul anului că reprezentanții Chișinăului nu mai au acces la activele întreprinderii. Subiectul mai multor mașinații juridice, cariera din Pervomaisc a fost scoasă în urmă cu trei săptămâni la licitație, iar pe 20 octombrie ar urma să aflăm numele celui care va obține dreptul să extragă piatra.

Curtea Europeană a condamnat Republica Moldova în dosarul vizând finanțarea ilegală a PSRM prin Bahamas. CEDO a constatat încălcarea libertății de exprimare a jurnaliștilor de la RISE Moldova. Este vorba de publicarea investigației „Banii lui Dodon din Bahamas”, care demasca un transfer de peste 30 de milioane de lei făcut Partidului Socialiștilor.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie