Jurnalul orei 17, 4 Aprilie
Jurnalul orei 17:00 4 aprilie 2022, 19:04 | 1151

Prezentat de Vasile Luchianu

I-am întrebat și pe alți deputați ce cred despre masacrul din Ucraina. În timp ce unii au condamnat ferm atrocitățile, alții, preluând retorica propagandiștilor ruși, spun că ar putea fi un fake-news. Unii aleși ai poporul s-au arătat chiar deranjați de această întrebare.

Președintele Vladimir Zelenski s-a deplasat în orașul Bucea, unde soldații ruși au ucis sute de oameni. Occidentul cere crearea unei comisii internaționale de anchetă asupra "genocidului" comis de armata rusă. În replică, Moscova afirmă că scopul publicării imaginilor cu morți pe străzi, pe care le consideră false, este de a opri negocierile dintre cele două părți și de a escalada conflictul. Atenție! Urmează imagini care vă pot afecta emoțional.

Astăzi, în Republica Moldova este zi de doliu în memoria victimelor războiului ruso-ucrainean. O decizie în acest sens a fost luată de președintele Maia Sandu. La insituțiile de stat, inclusiv la Guvern și Parlament, drapelele sunt arborate în bernă. Deputații au păstrat un moment de reculegere. Socialistul Vlad Batrâncea s-a arătat deranjat de faptul că Rusia este criticată pentru războiul declanșat în Ucraina și a insistat că și Kievul ar avea partea lui de vină.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie