Jurnalul orei 17, 14 Iulie
Jurnalul orei 17:00 14 iulie 2021, 18:27 | 1285

Prezentat de Vasile Luchianu

Avocații lui Dorin Damir, plasat acum o săptămână în arest preventiv pentru 30 de zile în Penitenciarul nr. 13, au contestat decizia Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, și urmează să ceară eliberarea lui la Curtea de Apel Chișinău. Despre acest lucru anunță activistul Pavel Grigorciuc.

Pachetul de redresare economică, de 600 de milioane de euro, oferit de Uniunea Europeană Republicii Moldova pentru următorii patru ani, este formulat pe aceleași principii, precum ”Mecanismul de Redresare și Reziliență”, oferit celor 27 de țări membre ale Uniunii Europene. Declarația a fost făcută de către președintele Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Republica Moldova, Siegfried Mureșan.

În ultimii cinci ani, Republica Moldova a cunoscut cel mai mare exod al populației din istorie. În prezent, unul din patru moldoveni se află peste hotare. Sunt concluziile unei analize a expertului economic Veaceslav Ioniță, efectuate după ce Biroul Național de Statistică a prezentat date actualizate privind populația și fenomenul migrației în Moldova.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie