Licitația pentru tablete, cu năbădăi
Economic 21 ianuarie 2020, 20:29 | 1566

Agentul economic care urma sa asigure deputatii cu tablete pana la sfarsitul lunii decembrie trecut, dar nu a respectat conditiile contractului, a fost amendat cu peste 94 de mii de lei. In consecinta, contractul intre Parlament si firma cu pricina a fost reziliat. Cel putin asta declara secretarul general al legislativului, Adrian Albu. In schimb, reprentantii Agentiei Achizitii Publice spun ca acest contract este valabil si nu cunosc nimic despre anularea achizitiei.

Secretarul general al Parlamentului spune că firma contractantă urma să livreze tabletele electronice până în data de 25 decembrie, lucru care nu s-a întâmplat.

Deși contractul ar fi fost reziliat, pe site-ul Agenției Achiziții Publice, există însă un contract ce confirmă contrariul.

Întrucât procurarea din bani publici a celor 110 tablete a eșuat, spune Adrian Albu, a fost inițiată o nouă licitație.

La licitație intenționează să partice și firma cu pricina, din cauza căreia ar fi eșuat licitația din decembrie. Acest lucru a fost confirmat pentru Jurnal TV de către administratorul companiei. Tot el a recunoscut că nu s-a reușit importarea celor 110 tablete electronice până în data indicată în contract. 

Opinia ta contează. Comentează!