O adevărată competiție culinară s-a desfășurat la Școala profesională nr. 2 din Chișinău
Social 7 noiembrie 2025, 20:43 | 364

O adevărată competiție culinară s-a desfășurat la Școala profesională nr. 2 din Chișinău. Concursul s-a terminat cu un târg, unde elevii și-au vândut produsele ca să strângă măcar o parte din banii necesari pentru amenajarea a două laboratoare. Piesa de rezistență a concursului dedicat Zilei mondiale a bucătarului a fost mărul - un simbol al tinereții.

NADEJDA CHIRIAC, profesor, Școala profesională nr. 2: "Astăzi marcăm Ziua mondială a bucătarului, deoarece până acum la noi în școală nu se sărbătorea această zi importantă din viața bucătarilor. Am decis să o marcăm anume prin preparatele din măr, fiindcă mărul simbolizează tinerețea, cultura, înțelepciunea."

La competiție au participat zeci de elevi pasionați de arta culinară, care au operat cu rețete creative, toate având mărul drept ingredient principal.

Bucatele pregătite au fost ulterior scoase la vânzare în cadrul unui târg. Conducerea școlii spune că astfel de activități nu doar dezvoltă spiritul de echipă, ci și contribuie la îmbunătățirea condițiilor de studii pentru viitorii bucătari.

VITALIE BELÎI, directorul Școlii profesionale nr. 2: "Un eveniment foarte important pentru că suntem în toamna aniversară, 85 de ani de la fondare. Astăzi pun în circuit două laboratoare de instruire practică, extindem spațiile educaționale. Un laborator este pentru bucătari, al doilea este la controlor calitate produse alimentare."

Elevii au fost remunerați cu mici cadouri și diplome din partea juriului care a evaluat calitatea produselor culinare. Ziua Mondială a Bucătarului a devenit, astfel, o sărbătoare a talentului, generozității și pasiunii pentru artă culinară.

Opinia ta contează. Comentează!