Victor Petrioglu și adjunctul său au fost suspendați din funcție pentru zece luni
Social 26 octombrie 2020, 19:31 | 2429

Primarul de la Vulcănești, Victor Petrioglu, și adjunctul său, au fost suspendați din funcție pentru zece luni, fiind învinuiți de corupție. Petrioglu susține că dosarul i-a fost fabricat din motiv că ar fi unul din puținii primari din Autonomia Găgăuză, care critică deschis actuala administrație de la Comrat și Partidul Socialiștilor. La începutul lui octombrie curent Petrioglu a anunțat public că mai mulți locuitori orașului Vulcănești ar fi fost somați să meargă la întâlnirea electorală a Igor Dodon.

Primarul de Vulcănești, Victor Petrioglu a fost suspendat din funcție după ce procurorii anticorupție au constat mai multe nereguli la procurarea materialelor pentru înlocuirea pavajului. Petrioglu consideră că a fost suspendat abuziv și spune că în spatele acestui demers judiciar ar sta forțe politice care vor să-l scoată din funcție.

VICTOR PETRIOGLU, primar Vulcănești: "Sincer, pentru așa încălcare puteau să întocmească un proces verbal cu o amendă de 300 de lei. De aceea, eu calific acest dosar ca fiind unul politic, deoarece eu sunt reprezentantul unui alt partid, care nu domină în Republica Moldova, mereu am criticat și continui să critic toate nedreptățile care au avut loc în orașul Vulcănești în ultimii cinci ani."

Petrioglu susține că ar exista o prevedere în lege care le-ar permite celor de la centru, care trag sforile în acest caz, să-l demită după trei luni de suspendare și să organizeze alegeri noi, pentru a-și pune în loc omul lor. El ne-a spus că știe exact cine sunt autorii complotului.

VICTOR PETRIOGLU, primar Vulcănești: "Eu cunosc tot lanțul: cine a comandat, cine a cerut, cine a fabricat, cum s-a întâmplat asta, cine a purtat tratative. Le cunosc pe toate astea, dar deocamdată, cât mai durează procesul, vreau să țin numele acestor oameni în taină. Pot să vă spun un singur lucru, în spatele acestui dosar stă conducerea Găgăuziei."

Victor Petrioglu a spus că va contesta decizia Judecătoriei Comrat, prin care a fost suspendat din funcție, la Curtea de Apel. El se află la al doilea mandat de primar de Vulcănești, fiind candidat din partea formațiunii „Partidul Nostru”. Anterior, el a criticat în repetate rânduri conducerea Autonomiei Găgăuze și exponenții Partidului Socialiștilor. La începutul lui octombrie curent el a denunțat pe rețelele de socializare că localnicii din Vulcănești ar fi fost somați să confirme prin semnătură prezența lor la întâlnirea electorală a Igor Dodon.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie