Cel puțin 20 de persoane ucise și zeci dispărute, este cel mai recent bilanț al atacului rușilor asupra centrului comercial
Externe 30 iunie 2022, 19:57 | 624

Cel puțin 20 de persoane ucise și zeci - dispărute. Este cel mai recent bilanț al atacului rușilor asupra centrului comercial din orașul Kremenciuk. Autoritățile de la Kiev denunță un act de terorism și crimă împotriva umanității, iar Vladimir Putin susține că Rusia nu lovește în obiecte civile. Atenție! Urmează imagini cu impact emoțional.

Secția Terapie Intensivă din spitalul din Kremenciuk este supraaglomerată. Aici sunt aduși oamenii răniți în atacul asupra centrului comercial, unde făceau cumpărături.

LUDMILA MIHAILEȚ, victimă a atacului din Kremeciuk: "Era așa un sentiment de parcă zburai. Zburam cu capul înainte, eram lovită de schije și ceva cade, și pur și simplu te rupe în bucăți."

NICOLAI MIHAILEȚ, victimă a atacului din Kremeciuk: "Am văzut oameni arși, rupți, plini de sânge."

Operațiunea de salvare din centrul comercial Kremenciuk a ajuns la etapa de recuperare a cadavrelor. Unii morți încă nu pot fi recunoscuți.

IRINA VENEDIKTOVA, procurorul general al Ucrainei: "Fără îndoială, ceea ce vedem este un obiect civil. Și încă o dată: rușii au atacat o infrastructură civilă. Se întâmplă din nou și din nou. Este o crimă împotriva umanității."

Președintele Rusiei are o altă versiune a celor întâmplate.

VLADIMIR PUTIN, președintele Rusiei: "Nu există niciun atac terorist acolo, nicio explozie nu a fost. Doar am fost aici. Știu, și am spus-o de multe ori, am arătat-o, din drone se poate vedea când plasează arme, complexe MLRS, artilerie, echipamente grele în general în zone rezidențiale, în altă parte. Nimeni dintre ai noștri nu trage în câmp așa, pur și simplu. Armata rusă nu lovește nicio țintă civilă. Nu este necesar. Avem capacitatea de a determina ce și unde se află."

Pe 27 iunie, rușii au atacat cu rachete un centru comercial din Kremenciuk, oraș ucrainean aflat la 300 de kilometri distanță de Kiev. Președintele Volodimir Zelenski a făcut apel la Statele Unite să recunoască Rusia ca stat sponsor al terorismului. Liderii țărilor G7 au declarat că Putin și cei responsabili vor fi trași la răspundere. Ministerul rus al Apărării a declarat că Forțele sale Aerospațiale au atacat în acea zi depozite cu arme furnizate de Statele Unite și Uniunea Europeană.

Opinia ta contează. Comentează!