Mica unire, marcată fastuos la Iași
Social 25 ianuarie 2020, 00:07 | 1545

Implinirea a 161 de ani de la Unirea Principatelor Romane a fost marcata astazi cu fast la Iasi, capitala istorica a Moldovei. La evenimente, care au avut loc in special in Piata Unirii a municipiului, au participat presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban si mii de oameni de rand. Totul a culminat cu o parada militara si cu Hora Unirii.

Mii de români au venit în Piața Unirii din Iași, la evenimentele organizate cu prilejul împlinirii a 161 de ani de la Unirea Principatelor Române. Printre oficialii prezenți au fost: președintele țării, Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban, primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, mitropolitul Moldovei și Bucovinei, precum și episcopul romano-catolic de Iași. Evenimentul a început cu intonarea imnului ”Deșteaptă-te, române”.

A urmat oficierea unei serviciu divin.

Rând pe rând, pe scena instalată în Piața Unirii din Iași s-au ținut discursuri. Unii ai vorbit despre importanța actului istoric din data de 24 ianuarie 1859, iar alții au raportat trecutul la situația actuală.

După discursuri, autoritățile centrale şi locale au depus flori la Ansamblul statuar al domnitorului Alexandru Ioan Cuza din Iași.

Piața Uniri a găzduit mai apoi o paradă militară.

La final, toți oamenii prezenți în centrul municipiului Iași s-au prins în Hora Unirii.

Opinia ta contează. Comentează!