Pregătiri intense pentru BAC
Social 10 mai 2024, 19:39 | 1489

Au rămas zile numărate până la examenele de Bacalaureat, așa că elevii sunt în febra pregătirilor. Unii dintre ei studiază singuri după ore, iar alții merg la lecții suplimentare. Cererea pentru astfel de meditații a crescut în ultimele luni, spun profesorii.

Ana-Maria Condrea este elevă în clasa a XII-a la liceul „Mihail Kogălniceanu" din Chișinău. Tânăra spune că deși a fost eliberată la susținerea examenului de BAC la limba străină, vrea să obțină note mari și la celelalte discipline, pentru a merge la o universitate din România.

Alți elevi spun că întâmpină dificultăți la unele materii, iar orele suplimentare îi vor ajuta să susțină cu brio examenele de Bacalaureat.

Cei care își doresc note mai mari la examene au apelat la meditații, iar cererea s-a dublat după pretestarea examenului de bacalaureat.

DIONIS SMOLEAC, istoric: "Ne întâlnim de două ori pe săptămână. Combinăm partea teoretică, studiem de la zero toate evenimentele, procesele, personalitățile istorice și combinăm cu partea practică. Să analizăm corect sursele. Cum să structurăm un eseu ca să avem un punctaj maxim."

Anul acesta examenele de bacalaureat vor începe pe 4 iunie și se vor încheia pe 21 iunie.

Opinia ta contează. Comentează!