La Teatrul ”Guguță” s-a jucat spectacolul „Teoria Marelui Haos”
Cultură 30 mai 2022, 17:42 | 1397

A fost premieră la Teatrul "Guguță". S-a jucat spectacolul „Teoria Marelui Haos”, cu Cătălin Lungu, colegul nostru, în rolul principal. Spectatorii au rămas impresionați. Oamenii ne-au spus că de acum încolo vor aprecia mai mult fiecare moment din viață.

Spectacolul a fost montat de către Iulian Bubuioc. Actorii Cătălin Lungu și Cristina Platon au ridicat sala în picioare, primind aplauzele meritate... „Teoria Marelui Haos” este despre omul, care a pierdut noțiunea timpului, despre omul care așteaptă viitorul abstract și despre o societate îngenunchiată de politic.

Cătălin Lungu a jucat rolul unui fizician. ”Este un rol complicat”, mărturisește actorul.

CĂTĂLIN LUNGU, actor: "A fost un pic greu, avut personaje pe care le-am prins mult mai repede decât pe acesta, dar probabil și pentru faptul că am fost tot timpul în scenă."

CĂTĂLIN LUNGU, actor: "Există mesajul, pe care a vrut regizorul să-l transmită. Regizorul spune că trebuie să acționăm, dacă nu acționăm, nu se întâmplă nimic. Dacă noi stăm pe loc și suntem supuși și opriți din procesul de dezvoltare ...și la noi se întâmplă acest lucru. Trebuie să spun că regizorul a și scris piesa, tocmai în această idee. Mie mi-a plăcut mai mult ideea că e mult mai ușor pentru un regim totalitar ca să distrugi memoria oamenilor decât să încerci să rescrii istoria, pentru că până la urmă adevărul iese la suprafață."

Spectatorii au rămas încântați de spectacol.

ANA CERNICOVA, soprană: "Erau anumite chestii pe care noi le cunoaștem, dar probabil este nevoi ca cineva să ne mai aducă aminte, să prețuim anume prezentul și să acționăm în prezent. Mă bucur mult că băieților le-a reușit să transmită acest mesaj frumos."

GABRIELA LUNGU, director teatrul Guguță: "Este unul dintre spectacolele îndrăgite de administrația teatrului din punct de vedere material, financiar. Tot ceea ce ați văzut în scenă este găsit în depozitele teatrului, de prin birouri."

Directorul Teatrului ”Guguță” ne-a mărturisit că spectacolul „Teoria Marelui Haos” a fost pus în scenă cu un buget minim.

Opinia ta contează. Comentează!