Jurnalul orei 17, 22 Martie
Jurnalul orei 17:00 22 martie 2024, 20:57 | 650

Prezentat de Vasile Luchianu

Acum 17 ani, și-a pierdut soțul într-un grav accident rutier, iar ea a rămas imobilizată pentru tot restul vieții, chiar dacă a suportat 13 intervenții chirurgicale. Este povestea Mariei Vioară din raionul Călărași, o nouă eroină a emisiunii „Femeile vorbesc”.

Rușii au lansat un nou atac masiv asupra mai multor regiuni ale Ucrainei, pentru a doua zi consecutiv. În decursul nopții de joi spre vineri, armata rusă a lansat 90 de rachete şi 60 de drone explozive. Cel puțin cinci oameni au fost uciși, iar alți 15 au fost răniți. Moscova a lovit și cel mai mare baraj din Ucraina, cel de la hidrocentrala din Zaporojie.

Liderii Uniunii Europene au cerut în declarația finală a summitului de la Bruxelles ca negocierile de aderare cu Republica Moldova și Ucraina să înceapă fără întârziere, iar cadrul acestor negocieri propus de Comisia Europeană să fie adoptat rapid. Între timp, Republica Moldova rămâne restanțieră la capitolul reformării justiției. Este singura recomandare a blocului comunitar care nu a fost dusă până la capăt, deși eforturile Chișinăului sunt apreciate la Bruxelles, spune viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie