Va ninge la sfârșitul săptămânii; În România autoritățile au instituit cod galben de viscol în nouă județe
Meteo 29 noiembrie 2021, 19:41 | 555

Vin primele ninsori peste Moldova. Primii fulgi vor cădea la sfârșitul acestei săptămâni. La noi, stratul de zăpadă va fi, totuși, destul de subțire spun meteorologii și, cel mai probabil, se va topi relativ repede. Asta pentru că ziua vom avea până la șapte grade cu plus. Peste Prut, în România, va ninge mai puternic. Acolo autoritățile au instituit cod galben de viscol în nouă județe.

GHENADIE ROȘCA, șef Direcția prognoze meteo: "De teritoriul țării noastre se va apropia un ciclon. Iată de ce vom avea precipitații. Precipitațiile vor fi sub formă de ploaie și lapoviță și cantitățile lor nu vor depăși mai mult de șase-șapte milimetri."

Spre sfârșitul săptămânii, mercurul din termometre va scădea noaptea până la minus șase grade. Ziua va fi însă destul de cald pentru data din calendar - până la șapte grade cu plus. Primii fulgi ar putea cădea în noaptea de 4 spre 5 decembrie.

GHENADIE ROȘCA, șef Direcția prognoze meteo: "Grosimea stratului de zăpadă, pe teritoriul nostru ar putea fi de 2-3 centimetri maxim, dar având în vedere că vom avea temperaturi pozitive în timpul zilei - chiar și șapte grade cu plus - stratul de zăpadă nu se va menține pentru mult timp."

Autoritățile municipale spun că sunt pregătite pentru prima ninsoare și că nu se vor lăsa luate din nou prin surprindere. Depozitele sunt pline cu material antiderapant. Peste Prut, autoritățile române au emis cod galben de vânt puternic și ninsoare viscolită. Codul galben a intrat în vigoare azi. Judeţele vizate de atenționare sunt: Bacău, Bistriţa-Năsăud, Buzău, Covasna, Harghita, Maramureş, Neamţ, Suceava şi Vrancea.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie