Artistul rus Filip Kirkorov nu mai poate intra în Moldova - acesta și-a primit interdicția aseară la Aeroportul Chișinău
Politic 29 iulie 2022, 19:29 | 1341

Artistul rus Filip Kirkorov nu mai poate intra în Moldova. Acesta și-a primit interdicția aseară la Aeroportul Chișinău. În apărarea lui Kirkorov s-au pronunțat cei din Partidul Șor. Avocatul Marinei Tauber, Aureliu Colenco, susține că artistul rus nu a fost lăsat să intre în Moldova deși este un martor-cheie în „dosarul Tauber”.

Potrivit lui Colenco, Kirkorov a venit în Moldova pentru a depune mărturii în privința onorariului pe care l-ar fi primit pentru concertul la care urma să cânte pe 19 iulie, dar care nu a mai avut loc.

AURELIU COLENCO, avocatul Marinei Tauber: "Dacă se incriminează că Kirkorov a primit bani, acest lucru a fost atât de mediatizat, de ce să nu îi dați voie la om în țară și să-l interogați: ai primit sau nu ai primit? Puterea se teme foarte mult de acest lucru, ca să fie divulgate aceste situații care demonstrează că în privința lui Kirkorov și Morgenshtern și alții nu au fost achitate așa sume de bani."

Poliția de Frontieră a confirmat că „unii cetățeni străini au primit refuz de intrare în Moldova pentru că nu au întrunit condițiile de trecere a frontierei”, fără a preciza numele celor vizați.

Anterior, procurorul Dumitru Robu afirma că, deși nu au fost raportate cheltuieli, sunt suficiente probe care indică asupra faptului că Partidul Șor i-a achitat lui Kirkorov – 200 de mii de dolari, iar lui Morgenshtern – 60 de mii de dolari pentru concert. Robu mai spunea că există probe concrete care demonstrează că Marina Tauber și alți colegi ai acesteia ar fi participat la nimicirea probelor și influențarea martorilor. Potrivit probelor administrate, partidul ar fi acceptat conștient bani de proveniență dubioasă, din partea unei „grupări criminale”, care erau folosiți în interes de partid, precum onorarii pentru artiști, salarii pentru membri și organizarea protestelor. Potrivit CNA, banii „grupului criminal” ajungeau în Republica Moldova sub formă de transferuri și convertiri, inclusiv în criptovalută, iar pentru a camufla originea mijloacelor financiare, erau folosite diverse canale de finanțare din Dubai, Viena și Monaco.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie