Patrula Jurnal TV, 22 Mai

Analiza stării criminogene din țară, cazuri șocante, detalii emoționante, imagini exclusive, flagranturi, declarații și dosare de rezonanță din justiție.

Veronica Dragalin, procuror federal în statul american California, a fost selectată de Comisia specială de preselecție a candidaților pentru a ocupa funcția de șef al Procuraturii Anticorupție din Republica Moldova. Veronica Dragalin, care a plecat peste Ocean când avea 11 ani, afirmă că dacă devine procuror-șef la Anticorupție, va aplica aici experiența de investigare acumulată în Statele Unite.

Odată cu reluarea urmăririi penale în dosarul numit "Punga neagră”, procurorul general interimar Dumitru Robu precizează că doi dintre cei trei figuranți, Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov, sunt bănuiți pe trei capete de acuzare, iar Igor Dodon este bănuit de corupere pasivă. Imaginile video, în care apar cei trei, ”sunt create artificial”, afirmă deputatul PSRM, Vlad Batrâncea.

Deputații Partidului Șor, Marina Tauber și Ilan Șor, ar putea rămâne fără imunitate, la cererea procurorului general interimar, Dumitru Robu. Potrivit acestuia, Tauber și Șor ar fi implicați în dosarul denumit generic „frauda bancară”. Marina Tauber afirmă că demersul procuraturii este o răzbunare pentru faptul că ea organizează proteste împotriva șefului statului și a Guvernului. O reacție similară a avut pe facebook și liderul formațiunii, fugarul Ilan Șor.

Opinia ta contează. Comentează!