Jurnalul orei 15, 26 Iulie
Jurnalul orei 15:00 26 iulie 2021, 16:12 | 1470

Prezentat de Eugenia Apostu

Astăzi a avut loc ședința de constituire a noului Legislativ. Aceasta a fost prezidată de cel mai vârstnic deputat, Eduard Smirnov, ales pe lista Blocului Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor. După ce președintele Maia Sandu a ținut un discurs în care a trasat direcțiile prioritare de dezvoltare a țării, liderul PAS, Igor Grosu, a cerut pauză până joi, după care toți deputații formațiunii au ieșit din sala de ședințe.

S-au inversat rolurile la ședința de astăzi a Parlamentului. Cei care ieri puteau vota aproape orice, astăzi s-au pomenit în minoritate și deja critică deciziile majorității. Este vorba de deputații socialiști, nemulțumiți că ședința de constituire a noului Legislativ s-a încheiat subit după intervenția lui Igor Grosu. Deputații PAS susțin însă că totul s-a desfășurat conform Regulamentului, prima ședință fiind una protocolară. Liderul PSRM, Igor Dodon, condamnatul în prima instanță Ilan Șor, precum și alți opt deputați au lipsit astăzi de la muncă.

Chișinăul revine sub incidența „codului galben” de COVID din cauza creșterii numărului celor infectați. Se întâmplă după ce, timp de două săptămâni, capitala s-a aflat sub „cod verde”, fiind anulate unele restricții. Anunțul a fost făcut de șeful adjunct al Direcției generale asistență socială și sănătate, Boris Gîlcă în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie